Our trip to London - October 2013

From October 2nd to 6th 2013we were in London with our class 9a. We went by bus and ship, which took nine hours. We decided to go to London because we wanted to train for the English exam. During six months we baked muffins and cakes and sold them to the students in order to pay the trip to London. That was a big challenge. The first day we went by bus to the hotel but we could not go immediately into our rooms because they were not ready. Instead, we walked to the Tower Bridge. We needed to wait for the bus driverand we were hungry, so we ate lunch. After some time the bus driver came and we went back to the hotel. We had to wait again because there were problems with the division of the rooms. The rooms in the hotel were great and the beds were comfortable. In the evening we visited London Eye, which is a 135 meter tall observation wheel. Nobody was frightened on it and we had a great view of London by night. On the 2nd day we had a sightseeing tour and then we visited Buckingham Palace. Unfortunately, we could not go in but we took some photos. We tried to find a restaurant to eat but a lot of them were expensive or full of people. We ate at a very nice Italian place. After that, we walked around without our teachers and we enjoyed ourselves. On the 3rd day we went to Madame Tussauds. The wax figures were very interesting. The best part was the horror room where people scared us. In the afternoon we went shopping at Primark. It is a big fashion shop and most of us spent all our money there. At night we met the bus driver at London Eye and we drove a long time to the ship and then home. Besides Madame Tussauds and the London Eye, the most exciting thing was the short film in the cinema because it was a 3D short movie with special effects. It was surprising for us that there were lots of people on the street and that the shops were open until midnight. We spoke English with the people when we bought or ordered something. Many people were dressed like in the summer time even though it was October. It was a cool experience for the class to be in London.

written by Hilal and Selma, 9a

Schullandheim April 2012 - 7a und 7b

Die Klassen 7a und 7b unserer Schule verbrachten vom 24. bis zum 26. April ritterliche Tage in der Jugendburg Rotenberg südlich von Mannheim. Die SchülerInnen berichten, was sie erlebten:

Die Ritterorden

Wir waren zwei siebte Klassen und wurden in fünf Gruppen eingeteilt.

Wir sollten Wappen entwerfen und uns einen Namen ausdenken die Namen waren: Die schwarzen Adler, Die unbekannten Sterne, Die Spartaner, Die Adler Mannheims und wir haben an verschiedenen Ritterturnieren teilgenommen. Jede Gruppe, die die meisten Edelsteine gesammelt hat, bekam den höchsten Preis: eine Party Pizza. Und uns allen hat es sehr gefallen, es hat Spaß gemacht am meisten das Steckbrot backen und das Wandern.

Marija 7a

Die Wappen

Wappen von SchülerInnen der 7b

Als wir am ersten Tag die Betten bezogen und uns alles angeguckt hatten, wurden wir in den Aufenthaltsraum gerufen. Dort wurde uns gesagt, wir sollen uns in Gruppen ein Wappen machen wie die Ritter im Mittelalter. Es gab auch bestimmte Farben mit Bedeutung, z.B. Rot, Gelb, Grün, Schwarz und Weiß. Wir durften auch Tiere auf das Wappen zeichnen wie z.B. Drache, Löwe und Bär. Es war sehr schön und hat Spaß gemacht.

Adrian 7a

Das Quiz

Am ersten Abend waren wir mit der Klasse 7a und 7b in einem Raum mit den Lehrern. Anschließend teilte uns Frau Gehring in fünf Gruppen. Danach machten wir ein Quiz mit Frau Vardali, es ging um Ritter, Burgen und Bauern. Jede Gruppe, die Fragen richtig beantwortet hatte, bekam einen Edelstein. Es hat sehr viel Spaß gemacht.

Ebru 7a